Ineke en Charles van Langeveld

Meer foto's vind U op deze website: www.photou.nl

2012 - Van Sydney naar Adelaide.


Over 556 km links af !


Het is september 2012 en we staan op Schiphol klaar voor een vlucht naar Cairns. Dat alles gaat in 1 ruk achter elkaar door: 36 uur van deur tot deur.  Helaas gaat dit niet met 1 vlucht en moeten we overstappen in Singapore (3 uur) en Sydney (4 uur)e uur. Eindelijk in Cairns snel naar het hotel en dan nog even de stad in voor een bakje en dan hondsmoei op bed. De volgende twee dagen brengen we rustig door in Cairns en rusten even uit voor we aan boord gaan voor een z.g.n. " Live a board " op het Groot Barrière Rif.  Het duiken is geweldig en jawel eindelijk ook onze eerste echte haai. Na de live a board nog even een dagje rusten op het strand en dan vliegen we terug naar Sydney.


Op het vliegveld van Sydney pikken we "onze" auto op en rijden door Sydney naar het noorden, richting vrienden, waar we de komende dagen verder uitrusten en herinneringen ophalen.  Na enkele dagen gaan we verder en rijden via Newcastle richting Dubbo alwaar we overnachten. De volgende dag hebben we een lange rit voor de boeg. Bijna 800 kilometer over één weg, naar Broken Hill. In Broken Hill hebben we een stop van enkele dagen in gelast om de natuurparken in de omgeving te bezoeken. Vervolgens via Stirling North richting Adelaide, alwaar we wederom enkele dagen zijn neergestreken op een voor ons bekende camping. Aankomst was geweldig, in het zonnetje met een glaasje wijn. Volgende dag: koud en sneeuw in de heuvels rond Adelaide, brrr!


Als afsluiting van deze vakantie gaan we nog een kleine week naar Kangaroo Island, met maar 1 doel de " Leafy Sea Dragon, of in het Nederlands de Rafelvis of zeedraak. En jawel we hebben er een paar gevonden. Uiteraard ook nog even over het eiland getoert.


Vervolgens terug naar Adelaide voor de laatste dagen voor we weer terug gaan naar Nederland. 


Meer foto's  zijn te vinden op onze FLICKR  pagina . Hier worden ook regelmatig nieuwe foto's toegevoegd.  Klick op deze link om rechtstreeks naar deze pagina te  gaan. 


Flickr -  Australië  2012


Naar de volgende reis